Canyoning – Macedonië – Struga

Dag iedereen!

Na de – weliswaar gedeeltelijke –  beklimming van de Olympos, stond maandag de canyoning op het programma. ‘s Ochtends kwamen ze ons oppikken op de camping om dan na een ritje van een halfuur aan te komen op een prachtige locatie. Midden de bergen, dichtbij de canyon. Na het uitdelen van het materiaal begonnen we aan een klimmetje (to go down, you must go up) om vanaf wat hoger te beginnen aan de tocht. Wat we er van vonden? Machtig! Wat combinaties van jumps, rapellen, natuurlijke glijbanen en heel wat water   brachten ons na een dikke drie uur terug beneden aan de start. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

   
   
Dinsdag zetten we de tocht verder naar Macedonië. De canyoning-makkers waren zo sympathiek om ons mee te nemen van Litochoro naar Thessaloniki. Van daaruit namen we in de vroege vroegte de bus naar Skopje waar we daarna de bus namen richting Struga. Daar namen we contact op met de lokale scouts, bij wie het project ook zal doorgaan, waar we gratis en voor niets drie dagen mogen overnachten. 

  
Morgen staat een bezoek aan Ohrid op het programma (volgens de reisgids de parel van Macedonië, wel volgestouwd met verdwaalde Albanezen, Zwitsers en Duitsers). 

Tot de volgende!

De JIN

Leave a comment